Intrebari frecvente – tabere finantate

In aceasta sectiune speram ca toate intrebarile voastre sa-si gaseasca raspuns.

Am inclus, in aceasta sectiune, toate intrebarile pe care le-am primit de-a lungul timpului, astfel incat participantii sa fie cat mai bine informati, iar tot procesul sa fie cat mai transparent si util! 

1 – Este nevoie sa stiu limba engleza la perfectie?

Nu este nevoie. Printre obiectivele taberelor noastre se numara si dezvoltarea si perfectionarea limbii engleze. Motiv pentru care este suficienta cunoasterea limbii engleza la nivel mediu (B1-B2). Nu este nevoie sa atestati nivelul de limba engleza prin certificate. Este suficienta propria evaluare a limbii engleze.

2 – Pot participa si minorii in taberele pentru adulti?

In taberele pentru adulti, inscrierile sunt deschise doar adultilor intre 18 si 45 de ani. Copii si adolescentii pot participa in taberele noastre de la sectiunea “Tabere pentru copii si adolescenti”.

3 – Cum ma inscriu?

La sectiunea de tabere, te poti inscrie la tabara dorita folosind butonul de inscriere. Sau ne poti trimite un email la adresa “[email protected]”. Dupa transmiterea email-ului tau, vei fi contactat de unul din colegii nostri in vederea confirmarii inscrierii tale.

4 – De ce au un cost mic?

Aceste tabere se bucura de finantare europeana, care acopera costurile de cazare, mese, activitati si transport. Din acest motiv, participantii platesc doar 15% din costul taberei. Restul de 85% fiind acoperit din finantare.

5 – Cum sa am incredere in aceste tabere?

Incepand cu anul 2014, Future in Progress este autorizat de catre Comisia Europeana ca furnizor de servicii educationale, avand la activ un numar de 12 tabere si cursuri premiate de Comisia Europeana ca “exemplu de bune practici”. In momentul in care se deschid inscrierile pentru o tabara, aceasta are deja contractul de finantare incheiat cu Comisia Europeana, precum si restul de avize si aprobari necesare de la Ministerul Educatiei si institutiile locale de resort din tara de desfasurare.

6 – De ce este nevoie de cartea mea de identitate?

Deoarece taberele pentru adulti sunt organizate prin programe europene de educatie, este necesara confirmarea identitatii participantului, precum si completarea in registrul unic a datelor acestuia. Datele cu caracter personal nu sunt pastrate sau operate de fundatia noastra, cu exceptia obiectivului finantarii europene, iar procesarea datelor se supune normelor aferente programului european de finantare.

7 – Ce costuri trebuie sa platesc?

Doar taxa de participare si biletele de avion. Dar costul biletelor de avion iti este decontat integral la tabara (cash sau transfer bancar). Per total, costul total al taberei pe care il platesti este reprezentat doar de taxa de participare.

8 – De ce trebuie sa platesc taxa de participare/cofinantarea?

Taxa de participare/cofinantarea reprezinta aportul participantului la finantarea primita prin programul de finantare. Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata taxei de participare/cofinantarii, aceasta fiind suportata de catre Fundatia Future in Progress, in limitele bugetare impuse de finantare.

9 – De ce trebuie sa-mi achit eu biletele?

Asa cum este specificat si mai sus, biletele de avion sunt achitate initial de participant, urmand ca la tabara sa iti fie decontate integral. Finantarea europeana are aceasta restrictie, deoarece taxa de participare este mult mai mica decat biletele de avion, iar in caz de neparticipare, se creeaza un prejudiciu organizatorilor, cat si finantarii europene.

10 – Cum platesc?

Platile catre fundatia noastra se efectueaza doar prin transfer bancar. Nu acceptam plati cash sau cu cardul bancar. In email-ul de confirmare al participarii, vei primi inclusiv contul bancar al fundatiei. Poti achita prin numerar, la ghiseul bancii, sau prin transfer bancar.

11 – Doresc chitanta sau factura

In urma platii, dovada platii bancare reprezinta dovada platii taxei de participare si confirmarea participarii tale.

12 – Am certitudinea participarii mele?

In urma finalizarii procesului de inscriere si confirmarea locului prin plata taxei de participare/cofinantare, datele tale sunt introduse in registrul unic de participanti al finantarii, moment in care locul tau iti este rezervat ferm.

13 – Doresc sa vin la sediu

Incepand cu anul 2017, operatiunile Future in Progress din Romania au fost preluate de catre Fundatia Future in Progress cu sediul in Marea Britanie. Din acest motiv, operatiunile, inscrierile si pregatirile taberelor cu finantare europeana se fac online de catre echipa noastra de experti romani. Insa pentru cei care tranziteaza sau locuiesc in Marea Britanie, va asteptam bucurosi la sediul nostru din Londra, 71-75 Shelton Street. Cafeaua e din partea noastra!

14 – Cum se face pregatirea?

In urma finalizarii procesului de inscriere, vei fi preluat pe email de unul din colegii nostri, care va pregati intreaga echipa cu privire la desfasurarea taberei, a activitatilor, precum si informatiile necesare transportului. 

15 – Am decis sa ma retrag

In urma finalizarii procesului de inscriere, datele tale sunt introduse in registrul unic de participanti, iar rezervarea locului tau in tabara este nominala si nu poate fi modificata sau anulata.

16 – Cum se procedeaza cu decontul biletelor de avion?

In urma prezentarii biletelor de avion, organizatorii vor opera procesul de rambursare prin transfer bancar sau cash. Decontul se efectueaza doar in moneda euro.

17 – M-am intors din tabara. Ce trebuie sa mai fac?

La intoarcere, vei fi contactat de un reprezentant al fundatiei in vederea preluarii feedback-ului tau cu privire la tabara si desfasurarea acesteia. In rest, uita-te pe poze si incearca sa folosesti aceasta experienta educationala in dezvoltarea ta continua.